Az ünnepi üdvözletet egy olyan személy portréjával küldöm a FotoAgora minden kedves látogatójának, aki "... a legkedveltebb karácsonyi hagyományokat őrző személyek közül" az egyik.  Ha tovább lép, további részletekre is fény derül. Apropó fény: egyben kívánok Mindnyájuknak szép fényeket a karácsonyi hangulatok megörökítéséhez!

 

 

A Nikon 2017. karácsonyra egy eredeti ünnepi képsorozatot adott ki, amely a német fotós, Paloma Parrott munkáit tartalmazza, aki Európát beutazva örökített meg néhányat a legkedveltebb karácsonyi hagyományokat őrző személyek közül.

A NIKKOR objektívek képességeit bemutató portréképek azokra a személyekre összpontosítanak, akik a színfalak mögött dolgozva lehetővé teszik a karácsony európai megünneplését. Lappföld egyik rénszarvas-gondozójától egy dán karácsonyfa-termesztőn és angol karácsonyi zoknikat és üdvözlőlapokat nyomtató személyeken át egy német játékkészítőig ez az exkluzív fényképsorozat felfedi az ünnepi időszakkal kapcsolatos mesterségeket és kézműves munkákat. (A rénszarvas-gondozó, ugyebár, azok számára őrzi a karácsonyi hagyományt, akik hisznek abban, hogy a rénszarvasok tudnak repülni smiletongue-out )

Ha valakit érdekel a portré-sorozat többi darabja, küldjön nekem e-mailt ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). Ha legalább 3 kérés érkezik, a teljes, 12 darabból álló sorozatot felteszem erre az oldalra (vagy egy külön  posztba).

Addig is még egy portrét bemutatok, ami közelebb áll hazai karácsonyi hagyományainkhoz (egy dán karácsonyfa-termesztő - bár nem biztos, hogy sok magyar család 2017-ben általa termesztett karácsonyfát vásárolt volna).

© Paloma Parrott