A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében 2014. szeptember 26-án este 21:00 órától Debrecenben, a Debreceni Egyetem TTK Kísérleti Fizikai Tanszék (Bem tér 18/a) Szalay Sándor termében népszerű ismeretterjeszítő előadást tartottam "Etikus-e a fényképek manipulálása? (Valóság nincs - felejtsd el!)" címmel. Ha továbblép, letöltheti az előadás anyagát.

Az előadáson vetített teljes anyag térítésmentesen letölthető/megtekinthető itt (2,8 MB PPT-ből konvertált PDF fájl).

Miközben készültem az előadásra, rábukkantam a Prezi-re Megtetszett, kipróbáltam: az előadást még PPT (valójában OpenOffice ODP) vetítéssel tartottam meg, utólag áttettem Prezibe. Az átíłrás természetesen nem egyszerűen a diák átmásolásával történt (nagyobb részt persze úgy) - kissé kiegészítettem, kihasználandó a Prezi lehetőségét jól struktúrált, áttekinthető szerkezetű előadás készítésére. Az előadás Preziből konvertált PDF fájlban is letölthető itt (24 MB).

Felhívom a figyelmet arra, hogy a Preziből konvertált PDF fájl csaknem 10x nagyobb, mint a PPT-ból konvertált. Maga a letöltött, autonóm módon futtatható Prezi (ez egy csomag), ZIP tömörítve még a PDF-nél is csaknem 2,5-szer nagyobb, ezért azt nem ajánlom fel letöltésre. Akit érdekel (vagy akár valamelyik későbbi előadásom Prezi anyaga), keressen meg mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), megtalálom a módját, hogy eljuttassam.

Megtetszett a Prezi, a továbbiakban már csak Preziben készítettem az előadásaim bemutatóit.