A Nikon időről-időre fotóművészeket kér fel, hogy egy-egy témáról készített fotósorozattal mutassák be új, kiemelkedő teljesítő képességű gépük lehetőségeit. A közelmúltban „A karácsony arcai” című fotósorozatot adtuk közre az Agórán. Ezúttal  Julia Kennedy divatfotós munkáit mutatta be a Nikon. Különleges, érdekes munka, két fő művészeti ágat ötvözve a divat világát vegyíti London lenyűgöző utcai művészetével, ezt is közre adjuk.

A francia stylisttal, Coline Bachhal együttműködve Julia a Nikon legújabb DSLR-fényképezőgépének, a D850-nek a sebességét és felbontását kihasználva, valamint különböző NIKKOR objektíveket bevetve örökítette meg a nyüzsgő városi élet dinamizmusát és forgatagát úgy, hogy volt szeme a divatipar extravaganciájára is.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED Graffiti: Dan Kitchener


Ez az exkluzív, nyolc részből álló fotósorozat Julia hitvallását tükrözi, miszerint a divatot nem kellene a kifutókra korlátozni, mivel bármilyen környezetben értékelhető. Julia képei az élénk színekre, a gazdag textúrákra és a mozgásra összpontosítanak, miközben a styling- és a háttérmunkálatok célja, hogy Észak- és Kelet-London legszebb falfestményeinek kontextusába helyezze a modelleket. A teljes képsorozat itt megtekinthető.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED Graffitik: DRT (bal oldalon) és Sr. X (jobb oldalon)


A projekttel kapcsolatban Julia Kennedy elmondta: „London nemzetközi szinten ismert divatvilágáról és élénk utcai művészetéről, és én mindig izgalmas színeket és textúrákat keresek. A D850 gyorsasága, nagy felbontása és fényérzékenysége lehetővé tette, hogy megragadhassak minden mozdulatot, részletet és színt egyetlen jeleneten belül, és izgalmas hangulatot teremtsek ezek között a hétköznapi városi díszletek között.”

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED Graffiti: Dr Zadok, Hackney


A Nikon teljes sajtóközleményét is elolvashatja

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED     Graffiti: Darry Perier
Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR Graffiti: Paula Plim
Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED Graffiti: Otto Schade
Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR Graffiti: Ananda Nahú